Як приготувати варення з троянди – два вишуканих рецепти

Варення з троянди
Джерело: Pixabay

В українській кулінарії особливе місце посідають різноманітні рецепти варення. Господині готують їх не лише з ягід і фруктів, а й із неїстівних, на перший погляд, пелюсток троянд.

Як приготувати вишукане варення з троянди, читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Варення з троянди: рецепт

Неймовірне ароматне та витончене – варто приготувати. Для варення використовуйте лише домашні троянди.

Зараз дивляться

Щоби приготувати смачне варення з троянди, вам знадобиться:

  • Пелюстки червоних чи рожевих троянд – 100 г;
  • Лимонна кислота – дрібка;
  • Цукор – 500 г.

Готувати варення з купованих квітів не можна, вони проходять обробку спеціальними консервантами для збереження зовнішнього вигляду, тому вживати їх небезпечно.

Як готувати:

  1. Спершу підготуйте троянди: відірвіть від бутонів пелюстки та відріжте білу частину, якою пелюстки кріпляться до квітки.
  2. Промийте їх під проточною водою та залийте окропом. Через 3-5 хвилин злийте гарячу воду та залийте троянду холодною на 15-20 хвилин.
  3. Потім злийте воду, викладіть пелюсточки на паперовий рушник і просушіть.
  4. У мисці змішайте пелюстки троянди, лимонну кислоту та 1/3 цукру. Залиште на 6 год, а після цього часу залийте інгредієнти водою та поставте на вогонь.
  5. Доведіть варення до кипіння й варіть близько 5 хвилин. Всипте залишки цукру та варіть сироп ще 15 хвилин. Коли пелюстки стануть мʼякими, варення готове.
  6. Розлийте готову масу по стерильних банках і закатайте кришками.

Рецепт трояндового варення з соком лимона

Для нього вам знадобиться:

  • Троянди – 300 г;
  • Цукор – 300 г;
  • Сік лимона – 1 ст. л.;
  • Вода – 250 мл (1 склянка).

Приготування:

  1. Відокремте пелюстки від троянди та покладіть у миску.
  2. У каструлю додайте цукор, залийте водою та ретельно перемішайте.
  3. Поставте каструлю на вогонь і варіть сироп 10 хвилин.
  4. У гарячий цукровий сироп викладіть пелюстки троянди та перемішайте.
  5. На маленькому вогні проваріть варення 30 хвилин, а за 3 хвилини до кінця додайте сік лимона.
  6. Зніміть варення з вогню і дайте йому повністю охолонути.
  7. Поверніть каструлю з трояндами на вогонь, знову доведіть до кипіння та варіть 15 хвилин.
  8. Простерилізуйте банки в окропі, над парою або в духовці, залийте в них готове варення та закатайте смаколики на зиму.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка