Кекс без дріжджів буде чудовим доповненням до великоднього столу. Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом страви.
Однією з основних особливостей цього великоднього кексу з сиром є відсутність дріжджів у рецепті. Замість цього, для підйому тіста використовують розпушувач для тіста.
Існує безліч рецептів великоднього кексу з сиром, кожен з яких має свої унікальні особливості. Деякі додають до нього сухофрукти чи горіхи. Шеф Євген Клопотенко пропонуємо приготувати цю святкову випічку з цедрою лимона та ромовою есенцією. Буде смачно та ароматно!
Великодній кекс із сиром: рецепт
Дотримуйтеся рекомендаційних часу і температури випікання, але перевіряйте готовність кексу дерев’яною паличкою. Вона повинна бути сухою.
Інгредієнти:
- 300 г кисломолочного сиру;
- 600 г борошна;
- 160 мл молока;
- 120 мл рослинної олії;
- цедра 1 лимона;
- 2 яйця;
- 150 г цукру;
- 5 г цукру ванільного;
- 3 краплини ромової есенції;
- 20 г розпушувача для тіста;
- вершкове масло або маргарин (для змащування форм).
Приготування
- Взяти сир та перетерти його через дрібне сито.
- Змішати у великій мисці перетертий сир, 160 мл молока, 120 мл рослинної олії, 2 яйця, 150 г цукру, 5 г цукру ванільного, лимонну цедру з одного лимона та 3 краплини ромової есенції. Добре вимішати.
- Борошно просіяти через сито і змішати з 20 г розпушувача в окремій ємності. Додати борошно до сирної суміші та вимісити тісто.
- Розігріти духовку до 180 градусів. Викласти тісто на дно форм для випікання, змазаних вершковим маслом або маргарином. Випікайте в духовці протягом 60 хвилин. Через 30 хвилин з моменту початку випікання можна накрити форми фольгою.
- Дістати випічку та охолодити.
Великодній сирний кекс можна прикрасити цукровою глазур’ю, розтопленим шоколадом (чорним, молочним чи білим) або кокосовою стружкою.

Джерело: Клопотенко