Як швидко зробити варення з полуниці – рецепт-п’ятихвилинка

варення з полуниці п'ятихвилинка

Варення з полуниці – дуже популярна солодка консервація.

Щоліта господарі заготовляють ягоди полуниці на зиму в вигляді варення чи джему. Кількість рецептів такої страви не має меж. Особливу перевагу надають полуничному варенню-п’ятихвилинці. Його приготування відрізняється від класичного своєю простотою і терміном настоювання.

Як приготувати варення з полуниці п’ятихвилинка – розповідають Факти ICTV.

Зараз дивляться

Як приготувати з полуниці варення-п’ятихвилинку

варення з полуниці п'ятихвилинка

фото: Unsplash

Варення з полуниці: інгредієнти

  • полуниця – 1 кг;
  • цукор – 400 г.

Спосіб приготування:

  1. Помийте полуницю і видаліть плодоніжки.
  2. Викладіть ягоди в глибокий посуд і засипте цукром.
  3. Залиште в холодильнику на 5-6 годин.
  4. Зацукровану полуницю покладіть у каструлю.
  5. Перемістіть на невеликий вогонь і доведіть до кипіння.
  6. Зніміть піну і продовжуйте кип’ятити вже на сильному вогні протягом 5 хвилин.
  7. Розлийте варення в стерилізовані банки і щільно закрийте кришками.
  8. Переверніть банки кришками донизу, укутайте ковдрою та повністю остудіть.

Від теплих сніданків до смачних десертів – ось кілька простих способів, які допоможуть використовувати це ароматне варення з полуниці протягом всього зимового сезону:

  • Розпочніть свій день зі смачних сніданків, додавши варення з полуниці до млинців, оладок чи й просто свіжого хліба.
  • Додайте ложку варення з полуниці до натурального йогурту або вівсяної каші. Це буде справжнім смаколиком для усієї родини.
  • Варення з полуниці може бути чудовим додатком до гарячих напоїв, таких як чай або глінтвейн. Просто додайте ложку варення до вашого улюбленого напою для чудового аромату та солодкого смаку.
  • Використовуйте варення з полуниці для приготування десертів, наприклад, чизкейків, рулетів, пирогів.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка