Фото Їжа

Як смачно приготувати молоду картоплю в духовці: прості рецепти

молода картопля в духовці

Молода картопля вважається стравою універсальною, яку можна вживати разом із м’ясом, рибою та іншими будь-якими продуктами.

До того ж готувати молоду картоплю швидко та просто. З цією стравою впораються навіть кулінари-початківці. Ба більше, для золотистої скоринки її не варто чистити, достатньо ретельно помити.

Для рівномірного запікання найкраще, щоб бульби картоплі були одного розміру.

Зараз дивляться

Нижче в матеріалі чудові рецепти молодої картоплі в духовці.

Запечена молода картопля з часником

Не зайвим буде у цьому рецепті також трішки сушеної м’яти та кропу.

Інгредієнти:

  • молода картопля – 1 кг
  • олія – 3 ст. л.
  • часник – 5-6 зубків
  • лавровий лист – 1 шт.
  • розмарин – 1 гілочка (необов’язково)
  • сіль, чорний мелений перець – до смаку
  • зелень – до смаку

Спосіб приготування:

  1. Нечищену картоплю промити, залити водою і залишити на 10-15 хвилин. Так краще зійде бруд. Після ще раз промити і видалити, якщо такі є, зіпсовані частини.
  2. Просушити картоплю на паперовому рушнику, в кожній бульбі ножем зробити кілька проколів.
  3. Почистити зубки часнику та кожен розрізати на 2-3 частини.
  4. Дрібно покришити розмарин, а лавровий лист розламати на декілька частин.
  5. У глибоку миску влити олію. Додати часник, сіль, перець, розмарин, лавровий. Все ретельно перемішати.
  6. Викласти молоду картоплю в олійну заправку. Перемішати, залишити на 5-10 хвилин для просочення.
  7. Викласти картоплю одним шаром на деко, застелене пергаментним папером або фольгою та змащене олією.
  8. Розігріти духовку до 200 °C, потім знизити температуру до 180 °C. Запікати картоплю 30-35 хвилин до готовності.

Запечену молоду картоплю з часником подати гарячою, посипавши зеленню для смаку та аромату.

Молода картопля в духовці з вершками

Для приготування цієї страви найкраще підійде моцарела або сулугуні.

Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг
  • вершкове масло – 70 г
  • вершки – 0,5 склянки
  • часник – 2 зубки
  • твердий сир – 150 г
  • панірувальні сухарі – до смаку
  • сіль та спеції – до смаку
  • олія – для змащення форми

Приготування:

  1. Очищену картоплю нарізати кружальцями, посолити і поперчити. Часник пропустити через прес.
  2. Вершки і розтоплене та охолоджене вершкове масло змішати, додати натертий на великій тертці сир і часник.
  3. Форму для запікання змастити олією і посипати сухарями.
  4. Викласти картоплю та залити вершковою сумішшю. Випікати 30 хвилин за 200 °С.

Подавати до столу, посипавши зеленню та тертим сиром.

Як приготувати молоду картоплю в духовці з грибами

Окрім печериць, чудово підійдуть свіжі гливи чи ерінги.

Інгредієнти:

  • вода – 800 мл
  • картопля – 500 г
  • сіль – 2 ч. л.
  • оливкова олія – 1 ст. л.
  • печериці свіжі – 150 г
  • розмарин свіжий – 100 г
  • часник – 1 зубок

Приготування:

  1. У сотейнику чи каструлі закип’ятити воду. Додати до неї гарно вимиту молоду картоплю, посолити. Варити картоплю не більше 10 хвилин.
  2. Підготувати печериці. Почистити їх, зрізати ніжки, промити і викласти на паперовий рушник, щоб увібралася вся волога.
  3. Зубок часнику почистити та роздавити ножем. Гілочки свіжого розмарину обробити і викласти на бульби картоплі та печериці.
  4. Овочі злегка полити оливковою олією та відправити в заздалегідь розігріту духовку (180 °C). Запікати 15-20 хвилин. Щойно скоринка картоплі підрум’яниться – страва готова.

Як бачимо, способів приготування молодої картоплі в духовці безліч. Тож сміливо насолоджуймося сезонною стравою.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка