Як варити кукурудзяну кашу: рецепт в мультиварці, на воді та молоці

як варити кукурудзяну кашу
Джерело: Unsplash

Кукурудзяна каша не лише смачна страва, а й цінне джерело поживних речовин. Вона багата на складові, які корисні для здоров’я, такі як вуглеводи, білки, вітаміни групи В та мінерали.

Крім того, кукурудзяна крупа містить велику кількість клітковини, яка сприяє нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту і зниженню рівня холестерину в крові.

Як варити кукурудзяну кашу, розповідають Факти ICTV.

Зараз дивляться

Як варити кукурудзяну кашу

Кукурудзяну кашу готують як на молоці, так і на воді. При цьому слід дотримуватися правильних пропорцій.

Кукурудзяна каша на воді з вершковим маслом

Перед вживання кашу бажано настояти близько 5-10 хвилин.

Інгредієнти

  • кукурудзяна крупа – 1 склянка;
  • вершкове масло – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • вода – 3 склянки.

Спосіб приготування

  1. Промийте кукурудзяну крупу водою.
  2. У каструлі закип’ятіть воду і насипте кукурудзяну крупу.
  3. Помішуйте кашу протягом всього часу варіння.
  4. Зменшіть вогонь і варіть 20-30 хв, доки вся рідина не випарується.
  5. Коли каша приготується, додайте вершкове масло, сіль, спеції і накрийте кришкою.

Кукурудзяна каша на молоці

У піст коров’яче молоко можна замінити рослинним (кокосовим, рисово-мигдальним або соєвим).

Інгредієнти

  • кукурудзяна крупа – 1 склянка;
  • вода – 2 склянки;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • молоко – 2 склянки;
  • вершкове масло – за смаком.

Спосіб приготування

  1. Каструлю з водою потрібно поставити на вогонь.
  2. Крупу промити і висипати в киплячу воду.
  3. Молоко потрібно закип’ятити в окремій ємності.
  4. Коли вода вбереться в кукурудзяну крупу, додаємо молоко і перемішуємо.
  5. Продовжуємо варити на слабкому вогні протягом 15 хв.
  6. Додаємо цукор і вершкове масло.

Кукурудзяна каша в мультиварці

Спосіб приготування кукурудзяної каші у мультиварці відрізняється від готування у каструлі. Основна перевага цього процесу – його простота. Нам не потрібно постійно перемішувати та перейматися тим, що каша може пригоріти.

Інгредієнти

  • кукурудзяна крупа – 1 склянка;
  • вода – 3 склянки;
  • сіль – за смаком.

Спосіб застосування

  1. Крупу потрібно промити і помістити в чашу мультиварки.
  2. Залийте водою і одразу додайте сіль.
  3. Виберіть функцію “Каша” і готуйте протягом 30 хв. Далі можна використати режим “Підігрів” ще на 15 хв.

Шукайте більше цікавих рецептів на Smachno.ua

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка