Кукурудзяна каша не лише смачна страва, а й цінне джерело поживних речовин. Вона багата на складові, які корисні для здоров’я, такі як вуглеводи, білки, вітаміни групи В та мінерали.
Крім того, кукурудзяна крупа містить велику кількість клітковини, яка сприяє нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту і зниженню рівня холестерину в крові.
Як варити кукурудзяну кашу, розповідають Факти ICTV.
Як варити кукурудзяну кашу
Кукурудзяну кашу готують як на молоці, так і на воді. При цьому слід дотримуватися правильних пропорцій.
Кукурудзяна каша на воді з вершковим маслом
Перед вживання кашу бажано настояти близько 5-10 хвилин.
Інгредієнти
- кукурудзяна крупа – 1 склянка;
- вершкове масло – за смаком;
- сіль – за смаком;
- вода – 3 склянки.
Спосіб приготування
- Промийте кукурудзяну крупу водою.
- У каструлі закип’ятіть воду і насипте кукурудзяну крупу.
- Помішуйте кашу протягом всього часу варіння.
- Зменшіть вогонь і варіть 20-30 хв, доки вся рідина не випарується.
- Коли каша приготується, додайте вершкове масло, сіль, спеції і накрийте кришкою.
Кукурудзяна каша на молоці
У піст коров’яче молоко можна замінити рослинним (кокосовим, рисово-мигдальним або соєвим).
Інгредієнти
- кукурудзяна крупа – 1 склянка;
- вода – 2 склянки;
- цукор – 1 ст. л.;
- молоко – 2 склянки;
- вершкове масло – за смаком.
Спосіб приготування
- Каструлю з водою потрібно поставити на вогонь.
- Крупу промити і висипати в киплячу воду.
- Молоко потрібно закип’ятити в окремій ємності.
- Коли вода вбереться в кукурудзяну крупу, додаємо молоко і перемішуємо.
- Продовжуємо варити на слабкому вогні протягом 15 хв.
- Додаємо цукор і вершкове масло.
Кукурудзяна каша в мультиварці
Спосіб приготування кукурудзяної каші у мультиварці відрізняється від готування у каструлі. Основна перевага цього процесу – його простота. Нам не потрібно постійно перемішувати та перейматися тим, що каша може пригоріти.
Інгредієнти
- кукурудзяна крупа – 1 склянка;
- вода – 3 склянки;
- сіль – за смаком.
Спосіб застосування
- Крупу потрібно промити і помістити в чашу мультиварки.
- Залийте водою і одразу додайте сіль.
- Виберіть функцію “Каша” і готуйте протягом 30 хв. Далі можна використати режим “Підігрів” ще на 15 хв.