У деяких рецептах можуть використовуватися очищені помідори. Також фахівці радять знімати шкірку з томатів, щоби зменшити кількість нітратів, якими підживлюють овочі.
У який спосіб ви б не використовували овочі, у будь-якому випадку необхідно знати, як швидко зняти шкірку з помідора за допомогою простих способів — про це читайте в матеріалі Фактів ICTV.
Як зняти шкірку з помідора вдома за допомогою різних способів
Якщо вам потрібно швидко очистити помідори від шкірки, спробуйте скористатися одним із цих способів.
Як зняти шкірку з помідора за допомогою окропу і крижаної води
Зробіть невеликий хрестоподібний надріз на кожному помідорі. Покладіть овочі на кілька секунд в окріп. Потім вийміть та негайно опустіть у крижану воду. У результаті шкірка почне відшаровуватись від м’якоті, і ви зможете легко її зняти.
Також можна застосувати парову обробку. Цей метод схожий на попередній.
- Зробіть хрестоподібний надріз біля плодоніжки помідора.
- Покладіть овочі в паровий кошик та потримайте над окропом кілька секунд.
- Відразу після парової обробки занурте томатиу холодну воду, щоби вони швидко охололи.
Після цього шкірка легко зніметься за допомогою ножа.
Як зняти шкірку з помідора за допомогою мікрохвильовки
Зняти шкірку з помідора можна використовуючи мікрохвильову піч.
Для цього:
- зробіть хрестоподібний надріз на кожному помідорі;
- поставте овочі в мікрохвильовку та потримайте на високій потужності близько 15-20 секунд;
- обережно вийміть помідори та дайте їм трохи охолонути.
У результаті шкірка помідора легко від’єднається від м’якоті.
Як правильно зняти шкірку з помідора після заморожування та розморожування
Для того, щоб зняти шкірку з томатів, можна використовувати метод заморожування та розморожування.
Для цього:
- зробіть надріз на кожному помідорі;
- помістіть овочі в морозильник та тримайте доти, поки вони не заморозяться;
- вийміть томати з морозильної камери та покладіть у холодну воду для розморожування.
Коли помідори відтануть, шкірка легко відшарується за допомогою ножа.
Як легко зняти шкірку з помідора для приготування страв
Якщо томати без шкірки потрібні для приготування страв, спробуйте запекти їх у духовці (до речі, цей спосіб підходить для будь-яких інших овочів).
Для цього візьміть деко, викладіть помідори та полийте невеликою кількістю олії. Поставте у духовку та запечіть за високої температури.
Томати готуються дуже швидко, тому не варто їх довго тримати в духовці. Достатньо буде 1-2 хвилин. Після цього необхідно витягнути помідори та зняти шкірку, поки овочі ще гарячі.
