Як зробити медовуху в домашніх умовах: покрокова інструкція

Медовуха
Джерело: Unsplash

Медовуха – старовинний популярний міцний напій, який можна приготувати власноруч без особливих зусиль. Для цього вам знадобляться лише кілька простих продуктів.

У сучасному світі цей напій зберіг свою популярність і навіть здобув нових шанувальників серед прихильників натуральних та крафтових напоїв.

Як зробити медовуху в домашніх умовах – читайте в матеріалі.

Зараз дивляться

Як зробити медовуху: рецепт з сухими дріжджами

Інгредієнти:

  • 2 л води;
  • 300 г меду;
  • 5 г шишок хмелю;
  • 7 г сухих дріжджів.

Спосіб приготування:

  1. У глибокій каструлі прокип’ятіть воду і додайте мед.Проваріть все це кілька хвилин.
  2. Зберіть піну з поверхні та додайте хміль, приберіть з вогню і накрийте кришкою.
  3. Після того як мед охолоне до 40 градусів, розведіть в ньому дріжджі й поставте на кілька днів у тепле місце.
  4. Потім перелийте в тару й тримайте до закінчення процесу бродіння (піна на поверхні повинна зникнути).
  5. Напій відфільтруйте, розлийте по пляшках і перед вживанням витримайте кілька місяців у темному прохолодному місці.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка