Домашня випічка є, а шоколаду для помадки немає? Ділимося рецептом приготування шоколадної помадки з какао. Використовувати її можна для покриття тортів, пирогів, кексів, тістечок, пончиків та булочок.
За цим рецептом вона виходить просто розкішна, з чарівним ароматом та неперевершеним смаком шоколаду.
Щоб зробити шоколадну помадку, нам знадобляться доступні кожному інгредієнти: какао-порошок, крохмаль, цукор та молоко.
Зараз дивляться
Шоколадна помадка: рецепт
Щоб відтінити солодкий смак, у кінці приготування можна додати 1 ч. л. соку лимона.
Інгредієнти:
- какао – 3 ст. л.
- молоко або вершки (не жирні) – 100 мл
- крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- цукор – 5 ст. л.
- ваніль – дрібка
- вершкове масло – 50 г або олія рафінована – 2 ст. л.
Як приготувати шоколадну помадку:
- У невеликій каструльці гарно змішуємо какао, цукор, крохмаль і ваніль.
- Потім вливаємо тепле молоко або вершки, перемішуємо.
- Вливаємо розтоплене вершкове масло або олію, ще раз перемішуємо.
- Ставимо каструлю на вогонь і готуємо, постійно помішуючи, до загустіння.
- Шоколадна помадка готова. Прикрашаємо кондитерські вироби обов’язково теплою помадкою.
У готову шоколадну пасту можна додати підсмажені подрібнені горіхи та цукати і намащувати її на хліб або печиво.
Читайте також:

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.