Часник чудово доповнює страви новорічного меню – запечене м’ясо, салати. Однак він має один недолік – запах із рота після споживання.
Під час порушення цілісності часнику з’являється речовина аліцин, вона має бактерицидну властивість, допомагає боротися з вірусами, але надає йому характерного аромату. Його можна позбутися за допомогою інших продуктів.
Як прибрати запах часнику
- Часникового дихання допоможе позбутися гаряче листя салату, ним можна заїсти страву з часником.
- Можна використовувати м’яту, вона також прибере запах.
- Чудовим засобом будуть печені чи сирі яблука.
- Один із методів – молоко, можна випити склянку після їжі.
- Ще один напій – чай, він впорається з цим завданням краще, ніж кава.
Загалом фахівці рекомендують вживати часник, він містить величезну кількість корисних речовин і позитивно впливає на процес травлення.
Зараз дивляться
Однак потрібно пам’ятати про міру, щоб не нашкодити собі.
Джерело: Journal of Food Science