Маринована цвітна капуста – відмінна закуска, яку можна подати до будь-якого застілля. Крім того, зробити мариновану цвітну капусту можна менше ніж за день – приготувавши її з вечора, ви отримаєте смачну страву до сніданку.
Як приготувати смачну мариновану цвітну капусту – дивіться в нашому матеріалі.
Рецепт маринованої цвітної капусти
Інгредієнти:
Зараз дивляться
- цвітна капуста – качан
- морква – 1 шт.
- вода – 1 л
- цукор – 200 г
- сіль – 1 ст. л.
- олія – 50 г
- оцет – 150 мл
- паприка мелена – 1 ч. л.
- перець – дрібка
- часник – 4 зубки
- коріандр мелений – 0,5 ч. л.

Фото: Depositphotos
Приготування:
- Ретельно помийте та наріжте цвітну капусту на суцвіття.
- Паралельно поставте каструлю з водою на вогонь, посоліть та доведіть до кипіння.
- Нарізану капусту киньте у воду та варіть 5 хв.
- По закінченню часу злийте та опустіть капусту у холодну воду – це допоможе зупинити процес варіння.
- В окремій каструлі закип’ятіть 1 літр води, додайте цукор, сіль, олію та ретельно перемішайте.
- Коли цукор розчиниться, додайте в каструлю оцту.
- Варіть маринад протягом 3-7 хв.
- Охолоджену цвітну капусту перекладіть у миску та додайте паприку, коріандр, суміш перців.
- Ретельно перемішайте капусту зі спеціями. Також можете додати лавровий листочок.
- Готовим маринадом залийте капусту зі спеціями.
- Залиште капусту до повного охолодженням.
- Паралельно натріть моркву та додайте її до охолодженої капусти в маринаді.
- Подавіть часник та киньте до інших інгредієнтів.
- Ємність з маринованою капустою накрийте кришкою та приберіть в холодильник на 8-10 год.
Перед тим, як їсти цвітну капусту, злийте увесь маринад.
Варто зазначити, що маринувати таку капусту про запас не можна, оптимальний період зберігання 3-4 дні у холодильнику.
Читайте також:
