Помідори вірменчики – що це за рецепт?! Це класична вірменська овочева закуска, яка вже давно стала популярною і в нашій країні. Основний склад: помідори, начинка із зелені та маринад зі спеціями й оцтом.
Сьогодні готуватимемо помідори вірменчики швидкого приготування.
Рецепт маринованих помідорів по-вірменськи простий та цікавий. Готові томати будуть вже за добу. Варто приготувати!
Зараз дивляться
Читайте також:

Як приготувати помідори вірменчики
На смак ця закуска ароматна, пряна, в міру солодка та солона. Для неї варто вибирати томати середнього, бажаного однакового розміру, зі щільною шкіркою. До начинки можна також додавати й іншу зелень: кріп, базилік, чебрець.
Інгредієнти:
- помідори – 1 кг 200 г
- часник – 4-7 зубків
- петрушка – 2 пучки
- вода – 1 л
- сіль – 2 ст. л.
- цукор – 3 ст. л.
- оцет – 4 ст. л.
- лавровий лист – 3-4 шт.
- перець горошком – 7-8 шт.
- зерна гірчиці – 1 ч. л.
Рецепт помідорів вірменчики покроково:
- Для маринаду в каструлю вливаємо 1 л води, додаємо усі спеції та прянощі: сіль, цукор, лавровий лист, горошини перцю, зерна гірчиці.
- Маринад доводимо до кипіння, вливаємо оцет та перемішуємо.
- До начинки до нарізаної петрушки додаємо пропущений через прес часник, перемішуємо.
- Помідори промиваємо холодною водою та робимо ножем хрестоподібні надрізи.
- Начиняємо помідори зеленню з часником і викладаємо у каструлю.
- Заливаємо фаршировані томати теплим маринадом і накриваємо кришкою.
- Залишаємо маринуватися за кімнатної температури 2-4 години. Потім поміщаємо каструлю у холодильник на добу.
Помідори вірменчики готові. Подайте до відвареної картоплі або картопляного пюре. Смачного!
Фото: smachno.ua