Фото Їжа

Свинячий шашлик зі смаженою полуницею

шашлик
Джерело: Pixabay

Шашлик – страва, без якої неможливо уявити теплий сезон. Незважаючи на складний воєнний час в Україні, хочеться маленьких радощів на кшталт м’яса на мангалі чи полуниці. Такі дрібниці дуже важливі для підтримки внутрішньої стабільності.

Порадуйте себе смачним шашликом зі свинини у пікантному маринаді зі смаженими ягодами за рецептом шефа та експерта реаліті Нового каналу На ножах Алекса Якутова.

Як приготувати свинячий шашлик зі смаженою полуницею

Інгредієнти:

Зараз дивляться
  • Ошийок – 2 кг
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Полуниця – 200 г
  • Кінза – 100 г
  • М’ята – 20 г
  • Перець чилі свіжий або сухий пластівцями – до смаку
  • Чорний перець – до смаку
  • Сіль – до смаку

Рецепт шашлику:

  1. М’ясо наріжте кубиками на шашлик, полуницю – на половинки, кінзу – дрібно. Якщо ви взяли свіжий перець чилі, то наріжте його кільцями.
  2. Змішайте полуницю, соєвий соус, кінзу, сіль, два види перцю й добре перемішайте. Замаринуйте у цій суміші шашлик. Залиште на 3 години.
  3. Відправте шашлик на мангал. Поки він готується, витягніть з маринаду полуницю та обсмажте її на сковороді.
  4. Подавайте шашлик разом із полуницею. Посипте його зверху листям кінзи та м’яти. Смачного!

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка