Фото Їжа

Торт Бите скло – найсмачніший рецепт желе зі сметаною

торт бите скло
Джерело: Depositphotos

Яскравий, ефектний і дуже смачний – такий торт зі сметаною та желе, як і пташине молоко, не потребує випікання. Тож недарма він такий популярний. Подавати десерт можна на святковий стіл чи просто на дівочі посиденьки у будь-яку пору року.

Як приготувати торт Бите скло зі сметаною покроково в домашніх умовах – читайте у нашому матеріалі.

Торт Бите скло – рецепт з желе зі сметаною

Інгредієнти:

Зараз дивляться
  • 20% сметана – 500 мл;
  • Цукор – 200-250 г;
  • Ванільний цукор – 10 г;
  • Желатин – 25 г;
  • Сухе желе в порошку трьох видів (полуничне, лимонне та ківі);
  • Вода – 1 л.

Приготування:

  1. Кожен сорт желе розчиніть у 300 мл гарячої води, залийте в окремий посуд шаром 1,5 см і залиште до повного застигання.
  2. З’єднайте швидкорозчинний желатин зі 150 мл води. Дайте масі набрякнути протягом 15 хвилин.
  3. Розтопіть желатин на водяній бані, а сметану  злегка збийте з цукром, поступово додаючи у масу желатин.
  4. Глибоку миску чи форму вистеліть харчовою плівкою. Налийте масу зі сметаною та желатином, додайте  нарізані різнокольорові кубики желе, знову накрийте плівкою та покладіть в холодильник на 3-4 години.
  5. Торт із желе Бите скло готовий. Перед подаванням зніміть плівку та наріжте десерт на порційні шматочки.

Смачного!

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка