Салат із черемші з яйцем – одна з найбільш символічних сезонних весняних страв. Бо весна – це час оновлення, коли природа пробуджується, а наші страви стають вітамінними та легкими.
Черемша, або дикий часник, це неймовірно корисна й ароматна рослина, яка з’являється весною та дарує нам свій неповторний смак. Її використання у стравах – це не лише смачно, а й корисно для здоров’я.
Рецепт салату з черемші з яйцем – це яскраве втілення цієї корисної рослини у страві, яка готується за лічені хвилини.
Яйце – не лише важливий білок для організму, а й чудовий інгредієнт для створення різноманітних страв. У весняному салаті з черемші яйце додає ніжності та смакового насичення, створюючи чудову гармонію. Варто приготувати!
Салат із черемші з яйцем: як готувати
У цій страві не зайвими будуть також нарізані невеликими кубиками свіжі огірки. А для пікантного смаку, додайте трохи натертого на середній тертці твердого сиру. Майонез у рецепті можна замінити сметаною або натуральним йогуртом, додавши, на бажання, трохи гірчиці.
Інгредієнти:
- черемша – 2 пучки
- яйця – 6-7 шт.
- майонез – до смаку
- сіль (бажано морська) – до смаку
Салат з черемші з яйцем: рецепт
- Яйця викладаємо у каструлю, заливаємо водою і варимо 8 хвилин після закипання води.
- Потім їх охолоджуємо, чистимо та нарізаємо кубиками.
- Черемшу промиваємо, обсушуємо й нарізаємо (не дуже дрібно).
- У мисці поєднуємо яйця та черемшу, солимо, заправляємо майонезом і перемішуємо. Смачного!
Подайте цю вітамінну страву з картопляним пюре або будь-якою кашею (гречка, рис, булгур).
Салат із черемші з яйцем – справжнє джерело вітамінів і мінералів, які особливо важливі для підтримки імунітету в період весняних перепадів температур і змін. Він насичує організм корисними речовинами та додає енергії на цей чудовий сезон.
Спробуйте приготувати, доки черемша ще в продажу. Нехай ваші весняні дні будуть насичені смаком і радістю.
Фото: Depositphotos