Круасани – ця хрустка та ароматна класика французької кухні подобається усім, без винятків! Хоча приготування може здатися складним, насправді це доступно кожному, хто має трохи терпіння та бажання навчитися.
Отже, як приготувати круасани в домашніх умовах – читайте в нашому матеріалі.
Круасани: рецепт
Круасани можна їсти й без начинки, але вони також чудово поєднуються з різноманітними додатками. Дочитайте до кінця, щоб дізнатися, з чим смакує круасан найкраще.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
- борошно – 500 г + трішки для підсипання
- вершкове масло (розтоплене) – 50 г
- вершкове масло для шарування – 300 г
- вода – 280 мл
- сіль – 12 г
- цукор – 75 г
- свіжі дріжджі – 20 г
- яйця для змащування виробів – 2 шт.
Вершкове масло у рецепті можна замінити якісним маргарином (бажано вершковим).
Як робити круасани покроково:
- Борошно просіюємо. Додаємо сіль та перемішуємо.
- У теплій воді (не гарячій) розчинюємо цукор та дріжджі.
- Додаємо в дріжджову суміш розтоплене тепле вершкове масло. Перемішуємо.
- Потім поступово вводимо борошно і замішуємо тісто.
- Залишаємо тісто у теплі на 50 хвилин.
- Коли тісто підніметься, викладаємо його на пергамент і розрізаємо хрест-навхрест. Розгортаємо кінці тіста, формуючи квадрат. Центр залишаємо товщим – це буде місце для вершкового масла. Поки що поміщаємо тісто в холодильник на 30 хвилин.
- Тим часом беремо вершкове масло для шарування, обгортаємо його плівкою і відбиваємо качалкою, надаючи йому форму, яка відповідає центру тіста.
- Дістаємо тісто з холодильника, викладаємо масло в центр і загортаємо його краями тіста. Тісто перевертаємо швом вниз і розкочуємо до товщини 1 см.
- Потім тісто повертаємо на 90° проти годинникової стрілки, складаємо втричі (спочатку праву частину, потім ліву). Загортаємо тісто плівкою і поміщаємо на 15 хвилин у морозилку, а потім ще на 15 хвилин у холодильник.
- Розкочування і складання тіста повторити треба ще тричі. Після останнього разу загортаємо тісто в харчову плівку і залишаємо у холодильнику ще на 30 хвилин.
- Тепер готуємо круасани. Розрізаємо тісто на трикутники й скручуємо їх від ширшої до вужчої частини.
- Круасани викладаємо на застелене пергаментом деко.
- Вироби змащуємо збитим яйцем і залишаємо у теплі підходити на 20 хвилин.
- Випікаємо у духовці за 200 градусів близько 15-20 хвилин.
Начинки для круасанів
- Шоколадна паста з горіхами.
- Заварний крем.
- Повидло чи густий джем.
- Солона карамель.
- Кремчіз.
- Шинка і сир.
- Сьомга і вершковий сир.
- В’ялені томати та моцарела.
- Яйце і авокадо.
Джерело: Смачно
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.