Як робити круасани в домашніх умовах: рецепт і поради

Круасани: як приготувати смачну випічку вдома

Круасани – ця хрустка та ароматна класика французької кухні подобається усім, без винятків! Хоча приготування може здатися складним, насправді це доступно кожному, хто має трохи терпіння та бажання навчитися.

Отже, як приготувати круасани в домашніх умовах – читайте в нашому матеріалі.

Круасани: рецепт

Круасани можна їсти й без начинки, але вони також чудово поєднуються з різноманітними додатками. Дочитайте до кінця, щоб дізнатися, з чим смакує круасан найкраще.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • борошно – 500 г + трішки для підсипання
  • вершкове масло (розтоплене) – 50 г
  • вершкове масло для шарування – 300 г
  • вода – 280 мл
  • сіль – 12 г
  • цукор – 75 г
  • свіжі дріжджі – 20 г
  • яйця для змащування виробів – 2 шт.

Вершкове масло у рецепті можна замінити якісним маргарином (бажано вершковим).

Як робити круасани покроково:

  1. Борошно просіюємо. Додаємо сіль та перемішуємо.
  2. У теплій воді (не гарячій) розчинюємо цукор та дріжджі.
  3. Додаємо в дріжджову суміш розтоплене тепле вершкове масло. Перемішуємо.
  4. Потім поступово вводимо борошно і замішуємо тісто.
  5. Залишаємо тісто у теплі на 50 хвилин.
  6. Коли тісто підніметься, викладаємо його на пергамент і розрізаємо хрест-навхрест. Розгортаємо кінці тіста, формуючи квадрат. Центр залишаємо товщим – це буде місце для вершкового масла. Поки що поміщаємо тісто в холодильник на 30 хвилин.
  7. Тим часом беремо вершкове масло для шарування, обгортаємо його плівкою і відбиваємо качалкою, надаючи йому форму, яка відповідає центру тіста.
  8. Дістаємо тісто з холодильника, викладаємо масло в центр і загортаємо його краями тіста. Тісто перевертаємо швом вниз і розкочуємо до товщини 1 см.
  9. Потім тісто повертаємо на 90° проти годинникової стрілки, складаємо втричі (спочатку праву частину, потім ліву). Загортаємо тісто плівкою і поміщаємо на 15 хвилин у морозилку, а потім ще на 15 хвилин у холодильник.
  10. Розкочування і складання тіста повторити треба ще тричі. Після останнього разу загортаємо тісто в харчову плівку і залишаємо у холодильнику ще на 30 хвилин.
  11. Тепер готуємо круасани. Розрізаємо тісто на трикутники й скручуємо їх від ширшої до вужчої частини.
  12. Круасани викладаємо на застелене пергаментом деко.
  13. Вироби змащуємо збитим яйцем і залишаємо у теплі підходити на 20 хвилин.
  14. Випікаємо у духовці за 200 градусів близько 15-20 хвилин.

Начинки для круасанів

  • Шоколадна паста з горіхами.
  • Заварний крем.
  • Повидло чи густий джем.
  • Солона карамель.
  • Кремчіз.
  • Шинка і сир.
  • Сьомга і вершковий сир.
  • В’ялені томати та моцарела.
  • Яйце і авокадо.

Джерело: Смачно

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка