Фото Їжа

Як зробити мастику з цукрової пудри та маршмелоу: точний рецепт

Мастика з цукрової пудри та маршмелоу

У світі кондитерського мистецтва існує безліч методів та інгредієнтів, щоб перетворити звичайні десерти на кондитерські шедеври. Серед цих методів є й використання мастики.

Найпопулярніший варіант як зробити мастику в домашніх умовах – приготувати її з маршмелоу та пудри.

Така мастика має ряд переваг. По-перше, зробити її можна дуже швидко з доступних інгредієнтів: маршмелоу, цукрової пудри, крохмалю, соку лимона чи лимонної кислоти з додаванням невеликої кількості вершкового масла. По-друге, така мастика чудово підходить для фарбування та декорування. Вона добре зберігає колір та форму, дозволяючи створювати яскраві та естетичні дизайни на тортах, печиві та інших солодких виробах.

Зараз дивляться

Як зробити мастику в домашніх умовах: рецепт з маршмелоу та пудри

Для приготування мастики використовуйте цукрову пудру дуже дрібного помелу. Тільки тоді мастика вийде ідеальна, а вироби з неї красиві та приємні. Крохмаль підійде як кукурудзяний, так і картопляний.

Інгредієнти:

  • маршмелоу – 200 г
  • цукрова пудра – 250 г
  • вершкове масло – 40 г
  • крохмаль – 100 г
  • сік лимона – 2 ч. л.

Як зробити мастику: покроковий рецепт

  1. Крохмаль поєднати з цукровою пудрою і разом просіяти через ситечко.
  2. Маршмелоу викласти у скляну миску.
  3. Полити його соком лимона та викласти розм’якшене вершкове масло. У деяких рецептах сік лимона не використовують. Але це варто робити, щоб злегка “підкислити” мастику. Тоді вона вийде не приторно-солодка, а зі смачною приємною кислинкою.
  4. Помістити миску у мікрохвильовку на 1 хвилину. Потім дістати й подивитися, чи увесь зефір розплавився. Якщо ні, помісити його ще на 15-30 хвилин.
  5. Потім розтоплений зефір гарно перемішати.
  6. Крохмаль з пудрою висипати на стіл і викласти маршмелоу.
  7. Замістити, як замішуємо тісто. Сухі інгредієнти повинні поєднатися з маршмелоу. У нас вийде еластична і красива мастика, що не липне до рук.
  8. Мастика з маршмелоу та пудри готова. Загортаємо її у харчову плівку і залишаємо на 1 годину.

Додавання барвників до мастики дозволить створити яскраві та захоплюючі дизайни, які просто зачаровують. Зазвичай барвники додаються до мастики після того, як ми її розігріли в мікрохвильовці. Почніть з зовсім невеликої кількості харчового барвника та додавайте його поступово, ретельно змішуючи, доки не досягнете бажаного відтінку. Можна використовувати як гелеві, так і порошкові барвники.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка