У світі кондитерського мистецтва існує безліч методів та інгредієнтів, щоб перетворити звичайні десерти на кондитерські шедеври. Серед цих методів є й використання мастики.
Найпопулярніший варіант як зробити мастику в домашніх умовах – приготувати її з маршмелоу та пудри.
Така мастика має ряд переваг. По-перше, зробити її можна дуже швидко з доступних інгредієнтів: маршмелоу, цукрової пудри, крохмалю, соку лимона чи лимонної кислоти з додаванням невеликої кількості вершкового масла. По-друге, така мастика чудово підходить для фарбування та декорування. Вона добре зберігає колір та форму, дозволяючи створювати яскраві та естетичні дизайни на тортах, печиві та інших солодких виробах.
Як зробити мастику в домашніх умовах: рецепт з маршмелоу та пудри
Для приготування мастики використовуйте цукрову пудру дуже дрібного помелу. Тільки тоді мастика вийде ідеальна, а вироби з неї красиві та приємні. Крохмаль підійде як кукурудзяний, так і картопляний.
Інгредієнти:
- маршмелоу – 200 г
- цукрова пудра – 250 г
- вершкове масло – 40 г
- крохмаль – 100 г
- сік лимона – 2 ч. л.
Як зробити мастику: покроковий рецепт
- Крохмаль поєднати з цукровою пудрою і разом просіяти через ситечко.
- Маршмелоу викласти у скляну миску.
- Полити його соком лимона та викласти розм’якшене вершкове масло. У деяких рецептах сік лимона не використовують. Але це варто робити, щоб злегка “підкислити” мастику. Тоді вона вийде не приторно-солодка, а зі смачною приємною кислинкою.
- Помістити миску у мікрохвильовку на 1 хвилину. Потім дістати й подивитися, чи увесь зефір розплавився. Якщо ні, помісити його ще на 15-30 хвилин.
- Потім розтоплений зефір гарно перемішати.
- Крохмаль з пудрою висипати на стіл і викласти маршмелоу.
- Замістити, як замішуємо тісто. Сухі інгредієнти повинні поєднатися з маршмелоу. У нас вийде еластична і красива мастика, що не липне до рук.
- Мастика з маршмелоу та пудри готова. Загортаємо її у харчову плівку і залишаємо на 1 годину.
Додавання барвників до мастики дозволить створити яскраві та захоплюючі дизайни, які просто зачаровують. Зазвичай барвники додаються до мастики після того, як ми її розігріли в мікрохвильовці. Почніть з зовсім невеликої кількості харчового барвника та додавайте його поступово, ретельно змішуючи, доки не досягнете бажаного відтінку. Можна використовувати як гелеві, так і порошкові барвники.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.