Крупи – дуже корисний продукт, до того ж їх легко готувати. Як варити крупи в домашніх умовах – читайте в матеріалі.
Як варити крупи: правила приготування гречки
Інгредієнти:
- 1 склянка гречки;
- 2 склянки води;
- сіль.
Спосіб приготування:
Зараз дивляться
- У каструлю засипте промиту гречану крупу, залийте водою і накрийте кришкою.
- Коли вода в каструлі закипить, додайте сіль і максимально зменшіть вогонь.
- Варіть приблизно 15-20 хв, доки гречка не вбере воду. Наприкінці додайте шматочок вершкового масла та перемішайте.
Читайте також:

Як правильно варити рис
Інгредієнти:
- 1 склянка рису;
- 2 склянки води;
- сіль.
Спосіб приготування:
- Закип’ятіть воду в каструлі й посоліть. Всипте рис і перемішайте один раз.
- Коли вода почне кипіти, встановіть мінімальний вогонь і накрийте каструлю кришкою.
- Під час варіння піднімати кришку або перемішувати рис не можна, інакше він готуватиметься довше і не буде розсипчастим.
- Варіть білий рис 20 хв.
Читайте також:

Як варити кукурудзяну крупу
Інгредієнти:
- 1 склянка кукурудзяної крупи;
- 2,5 склянки води;
- сіль, олія та цибуля.
Спосіб приготування:
- Кукурудзяну крупу добре промийте. Залийте її холодною водою, посоліть та додайте рослинну олію. Дайте закипіти.
- Накрийте кришкою, варіть кашу кукурудзяну на маленькому вогні до готовності, приблизно 25-30 хв. Помішуйте кожні 5 хв.
- Тим часом помийте й почистьте цибулю. Наріжте кубиками.
- Розігрійте сковороду, налийте олію. Смажте цибулю до золотистого кольору на середньому вогні, помішуючи.
- Кукурудзяну кашу подавайте до столу гарячою, зверху виклавши на неї смажену цибулю. За бажанням, замість цибулі можна посипати, наприклад, шкварками.