Фото Їжа

Як варити крупи: прості інструкції приготування каш різної консистенції

Каша
Джерело: Unsplash

Крупи – дуже корисний продукт, до того ж їх легко готувати. Як варити крупи в домашніх умовах – читайте в матеріалі.

Як варити крупи: правила приготування гречки

Інгредієнти:

  • 1 склянка гречки;
  • 2 склянки води;
  • сіль.

Спосіб приготування:

Зараз дивляться
  1. У каструлю засипте промиту гречану крупу, залийте водою і накрийте кришкою.
  2. Коли вода в каструлі закипить, додайте сіль і максимально зменшіть вогонь.
  3. Варіть приблизно 15-20 хв, доки гречка не вбере воду. Наприкінці додайте шматочок вершкового масла та перемішайте.

Як правильно варити рис

Інгредієнти:

  • 1 склянка рису;
  • 2 склянки води;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  1. Закип’ятіть воду в каструлі й посоліть. Всипте рис і перемішайте один раз.
  2. Коли вода почне кипіти, встановіть мінімальний вогонь і накрийте каструлю кришкою.
  3. Під час варіння піднімати кришку або перемішувати рис не можна, інакше він готуватиметься довше і не буде розсипчастим.
  4. Варіть білий рис 20 хв.

Як варити кукурудзяну крупу

Інгредієнти:

  • 1 склянка кукурудзяної крупи;
  • 2,5 склянки води;
  • сіль, олія та цибуля.

Спосіб приготування:

  1. Кукурудзяну крупу добре промийте. Залийте її холодною водою, посоліть та додайте рослинну олію. Дайте закипіти.
  2. Накрийте кришкою, варіть кашу кукурудзяну на маленькому вогні до готовності, приблизно 25-30 хв. Помішуйте кожні 5 хв.
  3. Тим часом помийте й почистьте цибулю. Наріжте кубиками.
  4. Розігрійте сковороду, налийте олію. Смажте цибулю до золотистого кольору на середньому вогні, помішуючи.
  5. Кукурудзяну кашу подавайте до столу гарячою, зверху виклавши на неї смажену цибулю. За бажанням, замість цибулі можна посипати, наприклад, шкварками.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка