Небезпечні на 30%: харчові добавки можуть підвищувати ризик онкологічних захворювань

пігулки
Джерело: Unsplash

Здається, БАДи, полівітаміни  та харчові добавки мають лише допомагати організму відновлюватися. Проте експерти Killing Cancer Kindly під керівництвом лікаря-онколога Мохаммада Муніба Хана попереджають, що вони здатні підвищувати ризик раку на 30%, тому повинні мати відповідне маркування.

Як БАДи та вітамінні комплекси впливають на організм

Деякий час біодобавки вважалися безпечними для використання. Саме тому мільйони людей приймають БАДИ і полівітаміни, аби покращити стан: подолати  стрес, втому, сезонні респіраторні захворювання тощо, але навіть не уявляють, що ризикують здоров’ям.

– Синтетичні пігулки містять дуже високу концентрацію поживних мікроелементів, які значно перевищують потреби середньостатистичної людини, — стверджує лікар.

За його словами,  організм не в змозі використати надлишки органічних сполук, які несуть загрозу для живлення ракових клітин, що виробляються щодня.

Зараз дивляться

Вчений наводить дані досліджень щодо прямого зв’язку між споживанням синтетичних вітамінів і підвищенням випадків раку легенів, простати, кишківника та молочної залози.

Причому ризик є однаковим для всіх дорослих незалежно від того, який спосіб життя вони ведуть. Він додає, що краще їсти природні вітаміни фруктів та овочів, адже вони набагато корисніші для травлення.

Джерело: Daily Record

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка